Orientering

Jag var på en orientering med alla oss utländska elever, och det var faktiskt rätt okej. Ska jag vara helt ärlig är jag alltid misstänksam till att det kommer bli så himla kul på såna här tillställningar, men det beror väl på min personlighet.

Hursomhelst fick vi en massa gratis saker - de är väldigt givmilda om man säger så. Fick dessutom reda på allt jag ville veta, bl.a. om försäkringen.

Vi gjorde också ett hälsoprov, där man bl.a. lämnade ett blodprov. Som vanligt får jag fula blåmärken efteråt där de har stuckit en...

 

 
 
Dagens inköp

Idag handlade jag mitt ganska-så-ekologiska schampo+balsam (dessutom en kroppsgel som luktar jättegott) från Body Shop, en penna, en sax, tippex och en stor jos.
 
 
 
Jaha men okej

Idag när jag var på väg ut genom dörren för att gå och handla, ringde det på telefonen i rummet. Rösten undrade vart jag var någonstans, då jag visst skulle vara på en orientering idag klockan ett. Klockan var nu halv två. Jag blev minst sagt förvånad, då jag trodde att jag hade full koll på läget. Men icke så nicke. Jag gick ut till "kontoret" och pratade med dem, och det visade sig att jag hade missat att det var två olika orienteringar som skulle hållas (inte bara en, som jag trodde) denna vecka. Jag hade visst fått ett mejl skickat till mig om det också, som jag visst inte hade kollat. Nu har de ju faktiskt sagt till oss innan att man ska kolla i sin mejl VARJE DAG, men det hade man kanske haft lust att göra om man hade haft wifi här på sitt rum. Och varför jag inte har wifi här är något som förhoppningsvis kommer att lösas inom två veckor eller mindre. Åtminstone har jag internet via en sladd här, därför kan jag bl.a. sitta och skriva detta inlägg.

Hursomhelst, allting löste sig, vi som missade orienteringen idag (det var visst inte bara jag) ska gå imorgon istället klockan två. Det vi ska göra är helt enkelt att få hjälp med att ansöka om ett koreanskt bankkonto (som jag dock redan har), ansöka om det s.k. UFO-kortet (Alien Registration Card (typ ett ID-kort för oss utlänningar)), samt få info om hela språkundervisningen. De ville att man skulle ha med sig fyra stycken passfoton, men jag tänkte lite annorlunda där (jag tog alltså inte med några), eftersom jag med erfarenhet vet att när man ansöker om ett sånt här UFO-kort så finns det fotoautomater på det här immigrationskontoret. Nu krävde de dock de här passfotona redan vid min ankomst i fredags och jag hade alltså inga. Därför gick jag och fixade detta idag i en slags fotobutik (det hela tog bara 10 minuter och kostade endast 15 000₩ (cirka 93:- SEK)) och jag måste bara säga att... jag är väldigt stolt över att jag klarade av detta på egen hand.